DODGE RAM 1500 4x4

Blazer, Suburban, RAM a další emerický vozítka - cokolif koncernovýho máte...
Pravidla fóra
Inzerci si hazejte prosim dolu do sekce bazar. Tato sekce slouzi pouze pro technicke informace/rady.
Bazar: http://www.offroadforum.cz/viewforum.php?f=61
(nedivte se proto, pokud zde zadate inzerat, ze ho nekdo smaze)

Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Po 31.12.2012, 15:31

Mám dotaz, mohl by mi někdo z vlastní zkušenosti říct, jestli na RAMku 1998 s roztečí 5 x 139,7 jdou dopředu nasadit 15" disky? Nemám páru, kolik je tam místa od třmenu. Dík.

Avatar uživatele

amatér
Diskuzní Guru
Příspěvky: 292
Registrován: Čt 18.05.2006, 12:23
Témata: 22
Auto: DODGE RAM 2500 RAM 1500
Místo/Bydliště: Vysočina

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod amatér » Po 31.12.2012, 17:20

Dají, ale je potřeba poladit ET. Počkej, až se ti ozve "Dočkař", ten to používal. Předpokládám, že máš přední nápravu tuhou. Tady to máš http://cs.dodge-club.net/forum-tema/dod ... 43?kols=18 píše se tam o jeho autě.
Jediné kolo, které nemusí být poháněno, je rezerva


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Po 31.12.2012, 18:34

amatér » pon 31.12.2012, 17:20 napsal:Dají, ale je potřeba poladit ET. Počkej, až se ti ozve "Dočkař", ten to používal. Předpokládám, že máš přední nápravu tuhou. Tady to máš http://cs.dodge-club.net/forum-tema/dod ... 43?kols=18 píše se tam o jeho autě.

dík, já doufám, že tam jiná varianta než tuhá není :shock: !!
To auto zatím nemám koupený, ale pokouším se předběžně skládat celek tak, abych pak nekoukal jako puk na to, že mi něco nepasuje... :ramena:


ZJ5.2
Diskuzní Guru
Příspěvky: 606
Registrován: Stř 28.09.2011, 17:19
Témata: 5
Auto: Ford Bronco 1979 toho času bez motoru
Místo/Bydliště: Jičín

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod ZJ5.2 » Út 01.01.2013, 8:42

Myslím že už 02 vejš má ramena.
Přílohy
BB.JPG
BB.JPG (23.26 KiB) Zobrazeno 8931 x


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Út 01.01.2013, 10:00

ZJ5.2 » úte 01.01.2013, 8:42 napsal:Myslím že už 02 vejš má ramena.

ok, 02 vejš vím, ale u 2500 a 3500 tuhá zůstává dál, ne?

Avatar uživatele

Shrek
Zlobr
Příspěvky: 9235
Registrován: Pá 24.08.2007, 19:25
Témata: 1
Auto: Mel jsem tohle forum rad, ale ted je to tu tak domrdany ze bych se z toho poblil
Místo/Bydliště: Bažina, STŘED ČESKÉ REPUBLIKY
Věk: 42

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod Shrek » Út 01.01.2013, 10:14

No, moc 2500 na B papirech nebude, ta na place ma 3,1t prazdna. 3500 asi zadna pac to uz by nekdo musel bejt kouzelnik...
Na 2500 se ti 15 nevejdou urcite, v 16tkach je tam tak 2mm mista .
Kokot, kokot, kokot, tamhle ve treti rade je malinke zlepseni, tam je misto kokota debil...Vzhledem k prilivu kokotu na toto forum, nekomunikuju vubec.
Uz sem nechodim, do mrtvol se nema kopat, a tohle forum mrtve je.
Fourteen Words!


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Út 01.01.2013, 13:06

Shrek » úte 01.01.2013, 10:14 napsal:No, moc 2500 na B papirech nebude, ta na place ma 3,1t prazdna. 3500 asi zadna pac to uz by nekdo musel bejt kouzelnik...
Na 2500 se ti 15 nevejdou urcite, v 16tkach je tam tak 2mm mista .

Mě nejde o auto jako celek a o papíry už vůbec ne. Potřebuju jen nápravu z 1500 s pětidírou a sonduju, jak je tam místa pro 15ky kola. Moc tomu naději nedávám, ale kdyby, bylo by to milý.
když ne, tak se bude jezdit na větších, nic horšího se stát nemůže :-)

Avatar uživatele

Dockar
Jack Rozparovač
Příspěvky: 5117
Registrován: Ne 14.02.2010, 15:52
Témata: 71
Auto: Dodge Durango I
Místo/Bydliště: Na kopečku u jeskyně
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod Dockar » Čt 17.01.2013, 15:53

Na 1500 do r.2001 se 15" plechy vejdou, američan je má i ve specifikaci. Je to kolem třmenu vo fous, ET by v tom nemělo hrát roli. Nevim, jak který hliníky :mrgreen:
Dodge Durango I 5,9 V8
Zahradní technika, Plzeňská 349/121 - Beroun http://shop.slemar.cz
Na ksichtoknize https://www.facebook.com/husqvarna.slemar/
Tel.: 732 872 856


mahes
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 41
Registrován: Ne 06.01.2013, 0:12
Témata: 0
Auto: Suburban 5.7 , 2x Wrangler ex, Smart 0.8 cdi, ostatní KTM

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod mahes » Po 04.02.2013, 19:53

Tohle jsem viděl na netu. Je to Dodge Ram, typ nevim. Ta jako podložka je originál nebo to je rozšíření náprav nějakou úpravou? Kolik má rozteč Dodge, jako Chevrolet 8x? Je to docela široké..
Přílohy
dodge ram.jpg
dodge ram.jpg (51.91 KiB) Zobrazeno 8380 x


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Po 04.02.2013, 21:40

to je nástavec na zadku kvůli tuplákům.
Rozteč 8 x 165,1 je stejná u GM, DODGE, FORD, ten má od r.99 8x170 u řady F, ale na VANech je až do 08 taky 165,1.
Rozteč na tom nástavci bývá stejná, alespoň u Fordu, jestli u GM a Dodge nevím.
Přílohy
P1100867[2].jpg


mahes
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 41
Registrován: Ne 06.01.2013, 0:12
Témata: 0
Auto: Suburban 5.7 , 2x Wrangler ex, Smart 0.8 cdi, ostatní KTM

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod mahes » Po 04.02.2013, 22:10

Díky MirkuII za info. ta moje fotka je tuším ze předku. No, budu hledat, nebo ještě někdo poradí. Můžu levně koupit na Chevy Burban široké plecháče které jsou asi 4-5 cm vůdči originálním kolům více do auta, tím bych je dostal ven a nemusím dělat podložky. Otázka je co bude levnější? Udělat podložky tak jak potřebuji ( nemám to ještě změřené ), nebo nevim kolik bych platil tyto origo. Díky Mahes
Přílohy
IMG891.jpg
IMG891.jpg (28.59 KiB) Zobrazeno 8318 x


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Út 05.02.2013, 8:14

mahes » pon 04.02.2013, 22:10 napsal:Díky MirkuII za info. ta moje fotka je tuším ze předku. No, budu hledat, nebo ještě někdo poradí. Můžu levně koupit na Chevy Burban široké plecháče které jsou asi 4-5 cm vůdči originálním kolům více do auta, tím bych je dostal ven a nemusím dělat podložky. Otázka je co bude levnější? Udělat podložky tak jak potřebuji ( nemám to ještě změřené ), nebo nevim kolik bych platil tyto origo. Díky Mahes

Na předku musí být tohle prodloužení pochopitelně taky, jinak by tam ten disk vlez, ale moc hluboko, takže bys nemohl zatáčet, pokud by vůbec dosedl a točil se. :-) Amíci někdy dávají dozadu tuplák a předek nechají, a nebo na tuplák vzadu dají jen vnější disk, a nebo mají i speciální singl hliníkáč, který nahradí vzadu tuplák, docela divočina někdy. Nahoď foto toho plecháče, z toho bude zřejmý o co jde. Jinak bych to s podložkama a rozšiřováním nepřeháněl, Suburban je sice relativně odolná věc, ale ne zas tak moc, jak vypadá. Pokud už to má ve předu ramena, tak bych byl víc jak opatrnej, ani ne kvůli ložiskům, ale kvůli těm kulákům...


mahes
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 41
Registrován: Ne 06.01.2013, 0:12
Témata: 0
Auto: Suburban 5.7 , 2x Wrangler ex, Smart 0.8 cdi, ostatní KTM

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod mahes » Út 05.02.2013, 13:59

Mikru 2, mam tam tuhou i na předku, ty kola jsou z H1 voják, ty štoubované. Nemám je doma ale do konce týdne je změřím. Ono by se to rozšířilo tak o cca. 6 cm, když jsou do kastle zalezlé odhadem cca 4 cm. To si myslím že by nebylo přehnaně moc. Jinak kola budou 36", tak taky žádná divočina. Musím změřit původní plechy ( šířka a ET a ty nová taky tak ). Až to změřím uvidím, takto je to jen odhad!!! Díky MAHES


Autor tématu
MirekII
Legenda fóra
Příspěvky: 1762
Registrován: Út 05.06.2007, 20:08
Témata: 33
Místo/Bydliště: Vys.Mýto - Hrušová, tel: 603510691, mail: privbox@seznam.cz

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod MirekII » Út 05.02.2013, 14:12

mahes » úte 05.02.2013, 13:59 napsal:Mikru 2, mam tam tuhou i na předku, ty kola jsou z H1 voják, ty štoubované. Nemám je doma ale do konce týdne je změřím. Ono by se to rozšířilo tak o cca. 6 cm, když jsou do kastle zalezlé odhadem cca 4 cm. To si myslím že by nebylo přehnaně moc. Jinak kola budou 36", tak taky žádná divočina. Musím změřit původní plechy ( šířka a ET a ty nová taky tak ). Až to změřím uvidím, takto je to jen odhad!!! Díky MAHES

H1 má rozteč 165,1, takže stejnou, měly by tam jít. To mě zajímá, mohlo by to být akorát, jen mám obavy z tý 36ky, musel bys to poslat vejš :-). Udělej fotky jak se to bude tvářit.


mahes
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 41
Registrován: Ne 06.01.2013, 0:12
Témata: 0
Auto: Suburban 5.7 , 2x Wrangler ex, Smart 0.8 cdi, ostatní KTM

Re: DODGE RAM 1500 4x4

Příspěvekod mahes » Út 05.02.2013, 19:33

Díky, Auto je zvedlé cca o 10cm, to jsem už tak koupil ( body lift ). Hlavně je před repasí, tak si dávam dohromady co a jak. Nemám ještě ty pláště, ale tady je jeden na prodej co má kola z H1 a jsou docela hodně utopené. Já to chci do vojenskýho "matu" tak mi nějaké bahno na autě vadit nebude. A ještě jeden plus, volnoběžky se skovají do kol.
Přílohy
jhjj.jpg
jhgz.jpg
ta paní není moje, ach jo


Vrátit se na “Dodge, GMC, Chrysler”



Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host